Onderzoeker emotie herkenning en anticipatie bij autismeLeuk dat deze pagina komt bezoeken. Hier hebben we voor jou samengevat welke pagina’s het meest interessant zijn zodat je makkelijk door de site kan navigeren.

Jij als onderzoeker, onderzoekt welke methoden effectief zijn in het behandelen van mensen met autisme en waardoor bepaalde stoornissen veroorzaakt worden. Eén van deze stoornissen is het gebrek om emoties te herkennen bij anderen en hierop te anticiperen. Wij hebben dit portaal in het leven geroepen om kennis en ervaringen hierover te delen.

  • Literatuur over anticiperen op emoties bij autisme. Klik en lees meer

    Wil je meer over de achtergrond weten en welke literatuur wij verzameld hebben, klik dan op de links hieronder als je meer wilt weten:

    • tegen wat voor problemen mensen met autisme aanlopen omdat ze de emoties van anderen niet (goed) kunnen herkennen en hoe verwanten dit ervaren
    • waardoor het kan worden veroorzaakt dat mensen met autisme hiermee moeite hebben
    • welke stappen iemand neemt om te kunnen anticiperen om emoties van anderen
  • Best practices vanuit de praktijk. Klik en lees meer
    Bevat blogs waarin verwanten (ouders/familie/partners), mensen met autisme en behandelaren hun best practices delen. Vele mensen hebben met deze uitdaging te maken en sommigen hebben handige manieren bedacht om dit te leren.
  • Behandel methodieken om emotie anticipatie vaardigheden aan te leren. Klik en lees meer
    Bevat blogs waarin bestaande methodieken worden toegelicht, hoe mensen met autisme vaardigheden aan te leren emoties te herkennen van anderen en hierop te anticiperen.
  • Hulpmiddelen om vaardigheden te trainen. Klik en lees meer
    Hier vind je alle blogs met welke vaardigheidstrainingen al bestaan en welke in ontwikkelingen zijn om te leren anticiperen op de emoties van anderen. Te denken valt aan serious games, oefenmaterialen, elearning, etc..

    Mocht je een hulpmiddel kennen die wij nog niet hebben beschreven, laat het ons weten en plaats een reactie of stuur een bericht via het formulier!

Doe mee!

Je kunt helpen door je kennis te delen over behandelmethodieken, wij hebben daar nog maar weinig concrete voorbeelden van kunnen vinden. Heb je daarnaast literatuur die wij kunnen gebruiken voor het theoretisch kader of richting kan geven aan de oplossing, stuur deze aan ons door. Het staat je verder vrij om aanvullingen of correcties te doen op de theoretische achtergrond die op de site beschreven staat.

Log in om reacties te kunnen plaatsen en te lezen.