Autisme moeite emotie herkenning bij anderenLeuk dat deze pagina komt bezoeken. Hier hebben we voor jou, iemand die wilt leren om beter wederzijds prettige sociale interacties aan te gaan, samengevat welke pagina’s het meest interessant zijn.

Toelichting:
Tussen de dikke lijnen verderop de pagina staan onderwerpen beschreven. Als je op zo’n onderwerp klikt, komt er onder een toelichting te staan. Als je het onderwerp interessant vindt klik je op het linkje in de toelichting en dan wordt de pagina over dit onderwerp in een nieuw venster geopend. Op deze manier kan je deze pagina (waar je nu op bent) als startpunt blijven gebruiken.

Drie opmerkingen:

 • Niet alle pagina’s van de website staan hieronder genoemd. Hierdoor blijft het overzichtelijk. We hebben alleen degene beschreven waarvan wij denken dat die interessant voor jou zijn.
 • Natuurlijk kan je ook gebruik maken van de menubalk en op de pagina’s van de anderen kijken. Deze pagina is alleen bedoeld om het makkelijker voor je te maken om informatie op de website te vinden.
 • Sommige pagina’s zijn nog leeg of bevatten weinig informatie omdat we net met de website begonnen zijn.

Heb je nog tips om deze overzichtspagina beter te maken. Schrijf een reactie onderaan de pagina of stuur een bericht.

Hieronder hebben we op een rij gezet wat voor jou, het meest interessant is om te bekijken.


 • Over deze website en dit project. Klik en lees meer
  Wil jij ook fijne sociale interacties? Wil je ook graag vrienden en vriendinnen maken, wil je leren hoe je andere mensen kunt troosten of steunen, maar ook samen genieten van vrolijke dingen? Dan ben je op de juiste site!

  Je kunt hier ervaringsverhalen en tips & trucs lezen van mensen met en zonder autisme, filmpjes bekijken en achtergrondinformatie lezen. Dit alles in het kader van emotie herkenning bij anderen en het anticiperen hierop.

  Heb jij ook ervaringen en tips? Deel deze en help anderen met jouw kennis en ervaring.

  Let wel: op de website worden ervaringen, tools en leermanieren verzameld. De site bevat zelf geen educatie materiaal en digitale trainingen.


 • Tips & trucs over leermanieren. Klik en lees meer
  Vele mensen hebben met dezelfde uitdaging als jou te maken gehad. Sommigen hebben hele handige manieren bedacht om te leren te anticiperen op de emoties van anderen en om deze emoties te herkennen. Ga naar deze blogs toe om te lezen op wat voor manier anderen dit geleerd hebben. Let wel: hier staan manieren beschreven hoe het te leren (= de leermethode). Hier vind je niet de trainingen, oefeningen en games zelf om het te gaan leren.

 • Persoonlijke ervaringen van autistische mensen over emotie herkenning bij anderen en emotie-anticipatie. Klik en lees meer

  Ga hier heen als je blogs wilt lezen waarin mensen vertellen over hun persoonlijke ervaringen.


 • Bestaande hulpmiddelen om vaardigheden te trainen. Klik en lees meer

  Wil je meer weten over:

  • bestaande vaardigheidstrainingen om te leren anticiperen op emoties en emotie herkenning bij anderen?
  • welke trainingen, games, etc. in ontwikkelingen zijn?

  Kijk dan op deze blogs

  Te denken valt aan serious games, oefenmaterialen, e-Learning, etc.. Mocht je iets kennen waar op deze site nog niet geschreven is, laat het ons weten: plaats een reactie of stuur een bericht via onze contactpagina!


 • Hoe zit het anticiperen op emoties in elkaar? Klik en lees meer

  Klik op de links hieronder als je nieuwsgierig bent naar een stukje achtergrondinformatie over:

  • welke problemen mensen met autisme ervaren omdat ze de emoties van anderen niet (goed) kunnen herkennen
  • oorzaken waarom het lastig is emotie te herkennen
  • welke stappen iemand neemt om te kunnen anticiperen om emoties van anderen

  Wil een korte samenvatting lezen over de bovenstaande onderwerpen, klik dan hier.


 

Doe mee!

Je kunt helpen om meer inzicht te creëren in wat wel en niet werkt om emotie anticipatie vaardigheden bij te brengen. Deel je ervaringen en tips & trucs op deze site door een reactie te plaatsen of door een stukje hierover te schrijven.

Neem contact op als je over dit laatste meer wilt weten of om je hiervoor aan te melden.

Log in om reacties te kunnen plaatsen en te lezen.