Projectupdate oktober 2016

In deze projectupdate van oktober 2016:

  • Samenwerking met Klimkoord
  • Contact met Jim Tanaka, ontwikkelaar van Let’s face it Scrapbook
  • Overige samenwerkingen
  • Bezig met het ontwerp van een nieuw logo

Samenwerking met Klimkoord

logo stichting KlimkoordDe stichting Klimkoord en het Emotie-anticipatie project starten met samenwerken! We zijn hier heel blij mee.
Stichting Klimkoord is een koepelorganisatie van gespecialiseerde zelfstandigen die zich richten op ADHD en/of autismezorg. Zij dragen zorg voor het verbeteren en leveren van kwalitatieve, kleinschalige, gespecialiseerde zorg in een cultuur van samenwerking en innovatie.

Uit de gesprekken bleek al snel dat er veel overeenkomsten zijn tussen onze beide organisaties. De komende tijd gaan we de samenwerking starten en deze stapje voor stapje verder uitbouwen. Als eerste bekijken we welk gezamenlijk mini-project we gaan opstarten. Dit mini-project staat in het kader van betere leermiddelen creëren om te leren anticiperen op de emoties van anderen. Hierover krijg je de komende tijd meer te horen via de nieuwsbrief en ook hoe jij hierbij kunt helpen.


Contact met Jim Tanaka, ontwikkelaar van Let’s face it Scrapbook

Let's face it scrapbook screenshot, emotieherkenning, autismeWe hebben contact gehad met de ontwikkelaar van Let’s face it Scrapbook: Jim Tanaka. Jim heeft deze game/tool ontwikkeld op basis van de onderzoeken die hij en collega’s hebben gedaan op het gebied van gezichts- en emotieherkenning. Zijn overtuiging is dat doordat mensen gebruik maken van zelf gemaakte video’s, dan mensen beter kunnen leren om deze gezichtsuitdrukkingen te leren herkennen. De app helpt om dit op een leuke manier te doen.
Uit het gesprek kwam ook dat hij erg gecharmeerd is van ons initiatief en het kennisportaal, en staat open voor samenwerking.

Ondanks dat de tool ontwikkeld is voor kinderen, zijn we er beide van overtuigd dat het idee, met wat aanpassingen, ook bruikbaar kan zijn voor jongeren en volwassenen. De belangrijkste vraag die wij van het kennisportaal hebben aan jou als gebruiker is: werkt het echt?

Als je mee wilt helpen om deze (gratis IOS) tool uit te testen en mee wilt denken hoe dit in de praktijk ingezet kan worden (met wat aanpassingen): ga naar deze pagina. Hier wordt meer toelichting gegeven.

Als er meerdere mensen positief hierover zijn en er potentie in zien, dan gaan we kijken hoe we verder kunnen samenwerken met Jim.


Overige samenwerkingen

Verder hebben we in augustus twee kennismakingsgesprekken gehad met:

  • een partij die een behandelmethodiek heeft ontwikkeld die qua inhoud een relatie heeft met ons project en
  • een partij die een handig hulpmiddel heeft ontwikkeld die mogelijk bruikbaar is voor jullie als deze aangepast wordt.

Dit waren erg fijne gesprekken en we bekijken de komende tijd of iets samen kunnen doen en in wat voor vorm. Als dit concreet is geworden, dan brengen we je op de hoogte.


Bezig met het ontwerp van een nieuw logo

Het emotie-anticipatie project en het kennisportaal zijn inmiddels een duidelijke richting ingeslagen en maken daarin goede stappen. Daarbij hoort ook een passende logo.
Joost, onze game en grafisch ontwerper, is op dit moment bezig om deze te ontwerpen. Dit doet hij met input van een aantal mensen die betrokken zijn bij het portaal en het project. Volgende maand zie je het resultaat daarvan.

Voor de algehele voortgang van het project bekijk deze pagina.

Log in om reacties te kunnen plaatsen en te lezen.