Behandelaar autisme emotie herkenning en anticipatieLeuk dat deze pagina komt bezoeken. Hier hebben we voor jou samengevat welke pagina’s het meest interessant zijn zodat je makkelijk door de site kan navigeren.

Jij als behandelaar of docent leert mensen met autisme vaardigheden om beter zelfstandig, in groepen en in de maatschappij te kunnen functioneren. Eén van deze vaardigheden is hoe in een sociale context te anticiperen op de emoties van anderen. Wij hebben deze website onder andere in het leven geroepen om kennis en ervaringen hierover te delen.

 • Hoe zit het anticiperen op emoties in elkaar? Klik en lees meer

  Wil je meer over de achtergrond weten, klik dan op de links hieronder als je meer wilt weten:

  • tegen wat voor problemen autistische mensen aanlopen omdat ze de emoties van anderen niet (goed) kunnen herkennen en hoe verwanten dit ervaren
  • waardoor het kan worden veroorzaakt dat mensen met autisme hiermee moeite hebben
  • welke stappen iemand neemt om te kunnen anticiperen om emoties van anderen

   


 • Tips & trucs hoe te leren anticiperen op emoties Klik en lees meer
  Bevat blogs waarin verwanten (ouders/familie/partners), autistische mensen en behandelaren hun tips & trucs delen. Vele mensen hebben met deze uitdaging te maken en sommigen hebben hele handige manieren bedacht om dit te leren.
  Veel gebruikte tips & trucs worden samengevoegd tot één.
   


 • Behandel methodieken om emotie anticipatie vaardigheden aan te leren. Klik en lees meer
  Bevat blogs waarin bestaande methodieken worden toegelicht, hoe mensen met autisme vaardigheden aan te leren emoties te herkennen van anderen en hierop te anticiperen.
   


 • Hulpmiddelen om vaardigheden te trainen. Klik en lees meer
  Hier vind je alle blogs met welke vaardigheidstrainingen al bestaan en welke in ontwikkelingen zijn om te leren anticiperen op de emoties van anderen. Te denken valt aan serious games, oefenmaterialen, elearning, etc..
  Ben je op zoek naar oefenmaterialen als foto’s van emoties op gezichten, opdrachten, etc., kijk dan hier.

  Mocht je een hulpmiddel kennen die wij nog niet hebben beschreven, laat het ons weten en plaats een reactie of stuur een bericht via het formulier!

 


Doe mee!

Je kunt helpen door je kennis te delen over behandelmethodieken, wij hebben daar nog maar weinig concrete voorbeelden van kunnen vinden.
Deel ook je trips & trucs en (digitale) hulpmiddelen die je gebruikt door een reactie op de site te plaatsen of door een stukje hierover te schrijven. Neem contact op via het formulier als je over dit laatste meer wilt weten of om je hiervoor aan te melden.

Log in om reacties te kunnen plaatsen en te lezen.