Naasten van iemand met autismeLeuk dat deze pagina komt bezoeken. Hier hebben we voor jou samengevat welke pagina’s het meest interessant zijn zodat je makkelijk door de site kan navigeren.
Jij als ouder, partner, familielid of vriend(in) merkt wat de positieve en negatieve effecten zijn als de ander moeite heeft om zich in jou in te leven. Daarnaast heb je ongetwijfeld ook manieren gevonden, om de ander te leren beter jouw emoties te herkennen en hier mee om te gaan. Wij hebben deze website onder andere in het leven geroepen om kennis en ervaringen hierover te delen met elkaar.

 • Hoe zit het anticiperen op emoties in elkaar? Klik en lees meer

  Klik op de links hieronder als je meer wilt weten:

  • tegen wat voor problemen naasten aanlopen in hun omgang met autistische mensen, die moeite hebben om op hun emoties te anticiperen
  • waardoor het kan worden veroorzaakt dat ze hiermee moeite hebben
  • welke stappen iemand neemt om te kunnen anticiperen om emoties van anderen

   


 • Tips & trucs hoe te leren anticiperen op emoties Klik en lees meer
  Bevat blogs waarin naasten (ouders/familie/partners), autistische mensen en behandelaren hun tips & trucs delen. Vele mensen hebben met deze uitdaging te maken en sommigen hebben hele handige manieren bedacht om dit te leren.
   


 • Hoe ervaren andere naasten de omgang met autistische mensen Klik en lees meer
  Bevat blogs waarin naasten vertellen hoe zij de beperking hebben ervaren van hun kind, partner, vriend en hoe zij er mee zijn omgegaan.
   


 • Hulpmiddelen om vaardigheden te trainen Klik en lees meer

  Bevat blogs met informatie over:

  • bestaande vaardigheidstrainingen om te leren anticiperen op emoties
  • welke in ontwikkelingen zijn

  .
  Te denken valt aan spellen (RPG’s, serious games), films of series, (You-tube) vlogs, documentaires, oefeningen (met ouders), oefenmaterialen, etc.. Mocht je een hulpmiddel of oefening kennen die wij nog niet hebben beschreven, laat het ons weten en plaats een reactie of stuur een bericht via het formulier!

 


Doe mee!

Je kunt helpen om meer inzicht te creëren in wat wel en niet werkt om mensen met autisme emotie anticipatie vaardigheden bij te brengen. Deel je ervaringen en tips & trucs op deze site door een reactie te plaatsen of door een stukje hierover te schrijven. Neem contact op via het formulier als je over dit laatste meer wilt weten of om je hiervoor aan te melden.

Log in om reacties te kunnen plaatsen en te lezen.